tisdag 22 juni 2010

Vad som behövs och inte behövs















Tänkte utifrån mitt inlägg där jag utvärderade nuvarande truppens säsong hittills skriva några rader om vart Nanne borde förstärka under sommaren.

På målvaktssidan finns inget att anmärka. Etrit har gjort det förträffligt bra och med Wastå som rutinerad backup är positionen bland de bästa i Alllsvenskan. Zlatan bör lånas ut till Superettan för att få matchträning bättre än U-21 serien. Unge Sebastian Feddersen från spetstruppen finns att tillgå vid eventuella skador.

Backlinjen har hittills varit svagheten i mitt tycke. Främst är det vänsterbackspositionen som varit svag där Stefan Larsson inte varit bra. Har tidigare skrivit om att jag tycker Larsson borde prövas som vänsterytter där han gjorde bra insatser förra säsongen. Defensiv tycker jag att han är rentav svag. De gamla mittbackarna Lantz och Carlsson känns i dagsläget givna i mitten - ett svaghetstecken. Här hade man hoppats mer på Paulus som dock bör få fler chanser, talangen finns. Lindberg är stabil, men känns som att föreningen skulle behöva en riktig toppback a la Bagarn i bästa slag. Finns han i föreningen och heter Stefan Ålander? Högerbacken är en av de stabilaste positionerna i laget med Nouri som ordinarie och Mattias Johansson som backup, klockrent!

På mitten är Rydström given tillsammans med Erik Israelsson som verkligen tagit chansen. Tredjelänk är Tobias Eriksson som bör spela upp sig i höst för att hålla Smylie och Ålander bakom sig. Tror personligen att Nanne kommer flytta ner Sobra som kreatör i denna trea när offensiva krafter värvas in under sommaren. Ser kort och gott mycket bra ut här då namns som Joakim Karlsson och Östlind finns som utfyllnad. Jimmie Augustsson som briljerar i U-21 bör säljas då Nanne inte verkar se honom som en man för A-laget.

Framåt finns det, precis som i försvaret, stora brister. Santos har varit lysande och är given som 9a, som tidigare nämnts. Nyförvärvet Bertilsson räknar jag tar en ordinarie plats till vänster och Mendes får fortsatt förtroende till höger. Daudas svaghet är att han sällan håller 90 och är för svag defensivt, mycket bra att ha som inhoppare med sin snabbhet dock. Marcel bör lånas ut eller säljas, men kan även låtas vara kvar för att främja den brasilianska stämningen i truppen som är viktig. Truppspelare behövs i ett annars tunt anfall. Ryktas om Hannes Sigurdsson från Sundsvall. Skulle vara ett mycket bra komplement framåt också. En bra backup 9a är väl just vad som behövs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar